Nieuws op Aruba

Testen op COVID-19 voor reisdoeleinden op eigen kosten

ORANJESTAD – Wie op reis gaat en een COVID-19 test nodig heeft, moet daarvoor naar een particulier laboratorium. Testen op COVID-19 voor reisdoeleinden gebeurt op eigen kosten.

De schoolvakantie van oktober nadert met rasse schreden. Veel burgers hebben hun reistickets al gekocht, en het enige wat ze misschien nodig hebben is een negatieve COVID-19-test om toegelaten te worden tot hun reisbestemming.

Niet alle landen eisen een COVID-19 test voor toelating. Om te weten te komen voor welke landen deze test verplicht is, moeten de reizigers contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij waarmee ze reizen.

Daarom informeert DVG alle reizigers dat zij voor het afnemen van de vereiste COVID-19-test binnen de gestelde termijn, ruim op tijd contact moeten opnemen met een laboratorium dat COVID-19-tests aanbiedt.

Om een COVID-19-test te doen, moet de burger niet naar zijn huisarts bellen, noch naar DVG of de test via het onlinesysteem aanvragen. Deze procedures zijn alleen bedoeld voor personen met COVID-symptomen. Om een COVID-19-test te krijgen, moet de reiziger dus contact opnemen met een laboratorium dat COVID-19-tests aanbiedt.

Deel dit artikel