Nieuws op Aruba

TUI en KLM zet Aruba, Bonaire en Curaçao in de aanbieding

SCHIPHOL – TUI en KLM stunten met lage prijzen om reizigers aan boord van hun vluchten naar de ABC-eilanden te krijgen. Dit meldt Luchtvaartnieuws.nl. Met TUI betaalt een reiziger in september slechts 429 euro als basisprijs naar Aruba, Bonaire of Curaçao. KLM zit op 549 euro. De lage prijzen zijn opmerkelijk, aangezien reizigers die Europa uit willen naar een ‘gele’ bestemming nog bar weinig keuze hebben buiten de Antillen.

In pakketvorm kun je met Corendon voor 549 euro zeven dagen verblijven in Livingstone Jan Tiel en zelfs voor slechts 849 euro in het ultra all-inclusive Mangrove Beach Resort vlak bij Willemstad. Corendon heeft groot ingekocht bij KLM en een prijs weten te onderhandelen die ruimte biedt om er een hotelovernachting aan te koppelen en toch winst te maken.

Met TUI zit je voor 499 euro in september negen dagen op Curaçao in een driesterrenhotel – inclusief transfer van en naar de luchthaven – en voor 549 euro in een viersterrenhotel.

Bananen
KLM laat in een reactie weten niet op het prijsbeleid voor specifieke bestemmingen in te gaan, maar wil er wel iets algemeens over zeggen. “In de luchtvaart wordt gebruikgemaakt van zogenoemde ‘dynamic pricing’, waarbij de prijs van een stoel afhankelijk is van de vraag enerzijds en beschikbare stoelen anderzijds. Het is niet zo dat te allen tijde de prijs enkel oploopt door de factor tijd. Een vliegtuigstoel is vergelijkbaar met het verkopen van bananen: als ze niet verkocht worden, moet je ze weggooien. Een vliegtuigstoel staat ongeveer een jaar in de verkoop. Ver voor vertrek is er relatief veel vraag in het prijsgevoelige vrijetijdssegment en pas korter voor vertrek komt er vraag vanuit het zakelijke segment. Voor het zakelijke segment is tijdstip/schema en flexibiliteit belangrijker en daarvoor is men ook bereid extra te betalen, maar het is onzeker hoeveel van dit type reizigers er te verwachten zijn”, aldus een woordvoerster van KLM.

Deel dit artikel