Nieuws op Aruba

Twee mijlpalen voor corona, een trieste en een gunstige

ORANJESTAD – Met een daling naar 499 actieve besmettingen heeft Aruba gisteren een positief resultaat bereikt in de ontwikkelingen van de coronacrisis. Wel steeg het aantal patiënten met corona dat is overleden sinds de intrede van Covid-19 op het eiland in maart vorig jaar, naar 150.

Het besmettingscijfer is in het verleden veel hoger geweest, maar vanwege de Delta-variant zijn de gevolgen nu veel groter. Er zijn meer dan vijftig patiënten opgenomen. De afdeling Intensive Care herbergt momenteel twaalf patiënten en ligt vol. In de afgelopen weken zijn achttien personen naar Colombiaanse ziekenhuizen overgebracht.

Sinds de Delta-variant Aruba overspoelde, vanaf ongeveer begin juli, zijn 41 personen aan corona overleden, waarvan er 35 niet waren gevaccineerd. De overheid dringt er daarom op aan dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren.

Deel dit artikel