Nieuws op Aruba

Tweedaagse vacunathon moet vaccinatiegraad omhoog helpen

ORANJESTAD – Komend weekend, zaterdag 11 en zondag 12 september 2021, zet het Ritz Carlton Hotel opnieuw haar deur open om een nieuwe Vaccinatiemarathon (VacunaTHON) te helpen organiseren. Met ruim 80.000 gevaccineerden op het eiland is al een aanzienlijke vaccinatiegraad bereikt, maar die moet nog hoger om de druk op de gezondheidszorg te laten dalen.

Aanstaande zaterdag en zondag zal Directie Volksgezondheid (DVG) de tweede dosis toedienen aan de inwoners die drie weken geleden hun eerste prik hebben gekregen tijdens de vorige vaccinatiemarathon. DVG zal ook de eerste vaccinatiedosis toedienen aan inwoners die nog niet gevaccineerd zijn.

Tijdens de vaccinatiemarathon kunnen de inwoners kiezen tussen het vaccin van Johnson & Johnson of dat van Pfizer.

Alleen inwoners van achttien jaar en ouder kunnen het Johnson & Johnson-vaccin krijgen. Dat wordt echter afgeraden voor personen onder de achttien jaar. Daarom krijgen die alleen het Pfizer-vaccin.
Het vaccin wordt ook aanbevolen voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven om complicaties te voorkomen en het ongeboren kind of het kind dat borstvoeding krijgt te beschermen.

,,Doe mee aan de vaccinatiemarathon. Bedenk dat vaccineren niet alleen een daad van solidariteit en gezamenlijke verantwoordelijkheid is, waarbij niemand kan achterblijven, maar ook een daad van liefde voor uzelf, uw gezin en uw land”, aldus DVG.

Deel dit artikel