Nieuws op Aruba

Vruchtbaar werkbezoek van premier aan de Verenigde Naties

Foto's - Minister-president Evelyn Wever-Croes
Foto’s – Minister-president Evelyn Wever-Croes

ORANJESTAD – Minister-president Evelyn Wever-Croes kijkt naar eigen zeggen terug op een vruchtbaar werkbezoek aan de Verenigde Naties. Van 21 tot 27 september 2021 vond in New York de 76e jaarlijkse zitting van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties plaats. Alle premiers van het Koninkrijk der Nederlanden waren daarbij.

Het thema van dit jaar was “Bouwen aan veerkracht door hoop – om te herstellen van COVID-19, duurzaam te herbouwen, in te spelen op de behoeften van de planeet, de rechten van mensen te eerbiedigen, en de Verenigde Naties nieuw leven in te blazen”,

Vanwege de pandemie dit jaar was de Algemene Vergadering deels virtueel, met een combinatie van in-person en online toespraken. Minister-president Evelyn Wever-Croes nam deel aan de online sessies en was ook persoonlijk aanwezig als onderdeel van de delegatie van het Koninkrijk der Nederlanden. 

De Verenigde Naties zijn een essentiële partner voor Aruba. , “Vooral voor ons als klein land om een positieve en duurzame ontwikkeling te bereiken. Nu Aruba op weg is naar herstel van COVID-19, zijn de Verenigde Naties een nog belangrijkere partner voor ons eiland”, aldus de verklaring van Wever-Croes.

Vorige week heeft de minister-president deelgenomen aan enkele online sessies. Op vrijdag 24 september was zij aanwezig bij enkele sessies in New York. Deze week zullen enkele online sessies worden voortgezet. Als onderdeel van de delegatie van het Koninkrijk der Nederlanden wil de minister-president Aruba met haar aanwezigheid in de Algemene Vergadering, weer internationaal op de kaart zetten, wat essentieel is voor ons herstel.

“Onze primaire focus ligt op het brengen van meer investeringen en het creëren van meer werkgelegenheid, wat we nodig hebben om te herstellen van de pandemie en de gevolgen daarvan”, aldus de minister-president.

Deel dit artikel