Nieuws op Aruba

Waarschuwingsschoten bij aanhouding illegalen voor de kust van Aruba

ORANJESTAD – Afgelopen nacht hebben de radarsystemen van de Arubaanse politie (KPA) een vermoedelijk radarcontact ontdekt. Er waren waarschuwingsschoten nodig om de illegale boot aan te houden.

Op basis van deze opsporing heeft de Arubaanse politiemacht de kustwacht direct geïnformeerd voor gezamenlijk optreden. Op het land hield het team van de politiemacht drie ongedocumenteerden vast in de buurt van Santo Largo. Terwijl de kustwacht op zee stopte de voortvluchtige boot met twee mensen aan boord. Tijdens de onderschepping heeft de bemanning aan boord van het schip geen aandacht besteed aan stoptekeningen van de kustwacht. Met als gevolg dat er waarschuwingsschoten zijn gemaakt waarbij een persoon aan boord gewond is geraakt. De gewonde is naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Alle personen overgebracht naar de politiemacht van Aruba voor verder onderzoek in deze zaak.

De kustwacht doet een oproep aan alle burgers die vermoedelijke illegale situaties op zee en langs oevers zien, naar het noodnummer 913 of whatsapp via 0913. 005999-510.

Deel dit artikel