Nieuws op Aruba

Wever-Croes norm ter discussie

ORANJESTAD – Tussen Nederland en Aruba is discussie ontstaan over de invoering van de Wever-Croes norm. Aruba heeft als onderdeel van het Landenpakket een maximum gesteld aan de topinkomens voor directieleden van staatsbedrijven van 130 procent van het salaris van de minister-president, maar nu blijkt dat Curaçao en Sint-Maarten die eis niet hebben. Premier Wever-Croes verwacht een uittocht van talentvolle bestuurders richting de andere eilanden.

De minister-president heeft begrepen dat Nederland de salarissen op Aruba zelf nog meer naar beneden wil laten bijstellen. ,,Dat zou zeer ongelukkige gevolgen hebben, want dan verliest Aruba hoogopgeleide mensen. Die kunnen immers op de zustereilanden meer verdienen.”

Volgens de premier is de verlaging van de salarissen voor ‘Den Haag’ een belangrijke kwestie, evenals de korting op de ziektekosten van 60 miljoen florin per jaar.

Deel dit artikel