Nieuws op Aruba

Aruba aantrekkelijk voor luchtvaartsector

Foto’s – Queen Beatrix International Airport

ORANJESTAD – In vergelijking met Mexico en andere Caribische bestemmingen genereert Aruba veel meer winst voor luchtvaartmaatschappijen. Dit maakt Aruba tot een zeer aantrekkelijke bestemming voor luchtvaartmaatschappijen, oftewel een bestemming waar luchtvaartmaatschappijen graag naartoe willen vliegen. Volgens de vooruitzichten voor 2022, is de zitcapaciteit voor Aruba volgend jaar maar liefst 1.718.176 stoelen.

Er zijn momenteel 25 luchtvaartmaatschappijen die aankomen vanuit 28 verschillende bestemmingen, wat een herstelpercentage van 86 procent van het toerisme vertegenwoordigt in vergelijking met 2019. De capaciteit van de luchtvaartuigen voor 2021 is 1.350.852, wat een afname van 21 procent is in vergelijking met 2019. De vooruitzichten voor de periode vanaf het hoogseizoen dat in december begint zijn gunstig.

Een voorbeeld is Frontier, dat vanaf 20 november 2021 hun eerste vlucht naar Aruba vanuit Miami zal starten. Delta Airlines zal vanaf 18 december 2021 ook de route Boston – Aruba toevoegen.

De VS blijft de belangrijkste markt voor Aruba. Van alle vluchten komt 92 procent uit het oosten, middenwesten en zuiden van de VS. Onderzoek wijst uit dat er meer mogelijkheden zijn voor meer vluchten vanuit dit deel van de VS. Er is voldoende ruimte om de vraag te stimuleren. Binnenkort zullen de vluchten vanuit La Guardia – Chicago – Dallas en Minneapolis worden hervat, wat erg belangrijk is voor Aruba.

De Zuid-Amerikaanse markt groeit ook elk jaar aanzienlijk en is ook een zeer potentiële markt voor Aruba. Met name Colombia is een van de landen die kansen laat zien voor groei van meer bestemmingen. Colombia is de grootste markt in Zuid-Amerika. Er is volop belangstelling voor rechtstreekse vluchten vanuit Medellin en er wordt ook actief gezocht naar directe vluchten vanuit Barranquilla en Cali.

Deel dit artikel