Aruba

Aruba stopt PCR-test verplichting voor gevaccineerde reizigers uit Nederland

Foto - Queen Beatrix International Airport
Aruba stopt PCR-test verplichting voor gevaccineerde reizigers uit Nederland

ORANJESTAD – De PCR-test verplichting voor volledig gevaccineerde reizigers uit Nederland is per direct door de Arubaanse overheid afgeschaft. Aruba heeft Nederland op de lijst van laag risicolanden geplaatst. Dit meldt Luchtvaartnieuws.nl

Reizigers die met een door het EMA goedgekeurd vaccin zijn gevaccineerd en maximaal 14 dagen voor vertrek hun laatste prik hebben gekregen kunnen vanaf heden zonder zich vooraf te laten testen naar Aruba afreizen.

Online immigratiekaart

Het CoronaCheck-vaccinatiecertificaat moet voorafgaand aan de vlucht naar Aruba als PDF aan de online immigratiekaart (Embarkation- Disembarkation Card) worden toegevoegd.

Zodra dit door de Directie Volksgezondheid (DVG) op Aruba is goedgekeurd, ontvangt men een bevestiging per email en/of in de Aruba Health App.

Stijging bezoekers

Afgelopen zomer vonden meer Nederlanders hun weg naar Aruba in vergelijking met zomer 2019. Ook september gaat de boeken in als een succesvolle maand, met 27,5 procent meer Nederlandse bezoekers dan in dezelfde maand twee jaar eerder.

Deel dit artikel