Nieuws op Aruba

AVP wil huursubsidie uitbreiden naar privéwoningen

ORANJESTAD – De grootste oppositiepartij AVP wil huursubsidie invoeren voor privéwoningen en appartementen. Voor huurders bij woningbouwstichting FCCA bestaat zo’n subsidie al.

Partijleider Mike Eman en collega-parlementariër Gerlien Croes werken aan een initiatiefwet Huurtoeslagregeling. De overheid biedt al een reparatietoeslag en schoolkinderentoeslag. Beiden toeslagen zijn ingevoerd door de AVP-regering om de koopkracht van mensen met een laag inkomen te versterken. Eman en Croes hebben schriftelijke vragen gesteld aan minister van Algemene Zaken Evelyn Wever-Croes (MEP) over de mogelijkheid om een breder systeem van huursubsidie te introduceren. 

Uit de ‘Household Survey’ van de Centrale Bank van Aruba (CBA) van juli blijkt volgens de AVP-ers dat huishoudens te maken hebben met een groot koopkrachtverlies. De vaste kosten voor huishoudens maken nu 61 procent uit van het huishoudbudget. Huurkosten zijn de grootste vaste last en huurders komen steeds moeilijker rond. Eman en Croes willen weten wat de regering vindt van de alarmerende stijging van de vaste lasten van het huishoudbudget.

Deel dit artikel