Nieuws op Aruba

Kinderboekenfestival 2021 komt eraan

ORANJESTAD – Ook dit jaar organiseert de nationale bibliotheek van Aruba het Kinderboekenfestival.  Vanwege de coronacrisis wordt het een aangepaste versie, met beroepen als thema, in navolging van de Nederlandse Kinderboekenweek.

Om zoveel mogelijk kinderen te bereiken, organiseert de bieb diverse online presentaties. Daarnaast is er genoeg te vinden in de Bibliotheek. Dit jaar is er een expositie in de zaal van de bibliotheek in Oranjestad. De kinderen kunnen genieten van de verschillende audiovisuele presentaties op het scherm waar professionals vertellen over hun beroep. 

Het doel is om de kinderen te inspireren met ideeën over de mogelijkheden en te lezen wat ze mogelijk later kunnen worden. De bibliotheek biedt ook een grote collectie verhalenboeken en informatieve boeken over verschillende beroepen. De opening van het Kinderboekenfestival is op 5 november om 19.00 uur live op TeleAruba te zien. Hierdoor kunnen alle kinderen dit meemaken. In de week van 8 t/m 11 november vindt het Kinderboekenfestival plaats.

Deel dit artikel