Nieuws op Aruba

Kopstuk Rekenkamer weg om wangedrag

ORANJESTAD – Frederick Nuboer, de waarnemend voorzitter van de Algemene Rekenkamer Aruba, heeft zijn ontslag aangeboden aan Gouverneur Alfonso Boekhoudt. Zijn positie was onhoudbaar geworden nadat hij afgelopen weekend door de politie werd opgepakt wegens openbare dronkenschap en wangedrag in een hamburgerrestaurant.  

De Rekenkamer is kort over de kwestie in een persbericht: ,,Op 18 oktober 2021 heeft dhr. mr. F. Nuboer, lid, tevens fungerend waarnemend voorzitter, van de Algemene Rekenkamer zijn verzoek tot ontslag ingediend bij Z.E. de Gouverneur. Dit verzoek is momenteel in beraad. In het kader van deugdelijkheid van bestuur, dient het functioneren van de Algemene Rekenkamer als instituut gegarandeerd te blijven.”

De aanhouding van Nuboer leidde onmiddellijk tot Statenvragen en werd daardoor een openbare kwestie

Deel dit artikel