Nieuws op Aruba

Leerlingen van basisscholen krijgen weer zwemles

Leerlingen van basisscholen krijgen weer zwemles
Minister Endy Croes | Foto Facebook

ORANJESTAD – Minister van Onderwijs en Sport, Endy Croes heeft besloten dat de zwemlessen voor basisscholen worden hervat. Dit is mogelijk geworden na het oplossen van het contractprobleem van de zweminstructeurs en door het toewijzen van de nodige fondsen om de transportkosten voor de kinderen, van en naar de zwemlessen te helpen dekken.

Vorige week maakte de minister bekend dat de problemen met de zweminstructeurs zijn opgelost. Op basis van het gevraagde en ontvangen advies van de Directie Personeelszaken (DRH) heeft de bewindsman besloten om de zweminstructeurs weer onder het Dienst Openbare Scholen (DPS) terug te brengen, onder een soortgelijk contract dat ze tot voor kort hadden en al 28 jaar dienst deed.

Daarnaast heeft de minister 300.000 florin uit zijn eigen begroting toegewezen om de vervoerskosten te financieren.

Deel dit artikel