Nieuws op Aruba

Minder besmettingen, maar niet minder opnames

ORANJESTAD – De gestage daling in de positieve SARS-CoV-2-testuitslagen op Aruba zet door. Vorige week kregen 82 mensen per 100.000 inwoners op Aruba een positieve SARS-CoV-2-testuitslag, ten opzichte van 85/100.000 een week eerder (30 september – 6 oktober). 

Het RIVM stelt dit vast in haar weekoverzicht over de afgelopen week, op basis van de cijfers van de Arubaanse gezondheidsautoriteiten. 

De dalende trend in gedetecteerde SARS-CoV-2 infecties lijkt zich vooralsnog niet door te zetten in de ziekenhuisbezetting. Er zijn momenteel dertig COVID-19-patiënten opgenomen, waarvan zes op de verpleegafdeling op Aruba, zes op de IC op Aruba en nog achttien op de IC in Colombia. De meeste patiënten zijn niet gevaccineerd.

Deel dit artikel