Nieuws op Aruba

Nog 3500 personen verwacht voor tweede prik

ORANJESTAD – Directie Volksgezondheid (DVG) heeft 3500 personen in hun bestanden geregistreerd staan die hun tweede dosis Pfizer Covid-vaccin nog niet hebben gekregen. DVG dringt er bij hen op aan dit zo snel mogelijk te laten toedienen.

Deze personen kunnen binnenlopen bij het kantoor van de DVG aan de Caya Ing. Roland Lacle #4 tijdens de reguliere kantooruren van maandag tot vrijdag van 8u tot 11u30 en van 13u tot 16u voor hun tweede vaccin. Elke persoon dient een ID-kaart of geldige AZV-registratiekaart of op de AZV-app mee te nemen, maar ook de registratiekaart die is gegeven na ontvangst van het eerste vaccin.

Het is belangrijk om het tweede vaccin drie weken na het eerste vaccin te krijgen om de hoogste bescherming tegen Covid te krijgen. Een enkele dosis van het Covid-vaccin biedt niet de meest effectieve bescherming en personen met slechts een vaccinatie worden als niet-gevaccineerd beschouwd. Zij zullen het vaccincertificaat niet ontvangen. Uitzondering daarop zijn degenen die eerder besmet waren met Covid en die het eerste vaccin kregen.

Ook ouders met minderjarige kinderen van twaalf jaar en ouder worden geadviseerd om met hun kind binnen te lopen voor hun vaccinatie. 

Deel dit artikel