Nieuws op Aruba

Op weg naar duurzamer toerisme

Foto - Aruba Tourism Authority
Foto’s – Aruba Tourism Authority

ORANJESTAD – Aruba Tourism Authority (Ata) heeft plannen gemaakt om op de lange termijn het toerisme te verduurzamen. Cruciaal daarin is de medewerking van de bevolking om het de toeristen naar de zin te maken. 

Voor het jaar 2023 heeft Ata drie doelstellingen geformuleerd. De economische waarde van het toerisme te vergroten, Aruba in de markt te zetten als een zeer gewenste en duurzame bestemming en het eiland verder te ontwikkelen om dat allemaal gedaan te krijgen.

Het idee is het inkomen uit het toerisme verder te laten groeien. Niet door meer toeristen aan te trekken, maar toeristen die meer te besteden hebben. Om het hen naar de zin te maken, moet de hele Arubaanse gemeenschap zich op een positieve manier tegenover de toeristen opstellen, zodat die een onvergetelijke ervaring beleven tijdens hun verblijf op het eiland. Dat brengt wel met zich mee dat er gestreefd moet worden naar duurzaam toerisme, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de gehele bevolking.

De plannen voor 2023 maken deel uit van het beleidsplan “Our Tourism 2025 Aspiration”, waarin innovatie, duurzaamheid en leiderschap centraal staan.

Deel dit artikel