Nieuws op Aruba

Openbaar Ministerie eist ruim twee ton van Paul Croes

ORANJESTAD – In de ontnemingszaak tegen oud-minister Paul Croes eiste het Openbaar Ministerie dat een bedrag van 207.000 florin in beslag wordt genomen. Volgens de officier van Justitie gaat het om illegaal verkregen inkomsten die zijn witgewassen. 

Voor de zaak zijn een rechter en een griffier overgekomen uit Curaçao. De rechter moet een oordeel vellen in de context van de vrijspraak van de echtgenote van Croes, Melony Croes-Paesch, van witwassen.  Daarnaast is het stel getrouwd in de periode waarin het delict zou hebben plaatsgevonden en hebben ze bij die gelegenheid traditiegetrouw veel geld cadeau gekregen. 

Croes heeft verklaard geen geld meer te hebben, omdat hij al sinds 2018 geen inkomsten meer heeft. Mocht hij worden veroordeeld om toch te moeten betalen, dan kan hem een vervangende celstraf worden opgelegd. 

De uitspraak is op 2 december.


Deel dit artikel