Nieuws op Aruba

PAHO: Aruba relatief veel sterfgevallen wegens corona

Foto - Wikivoyage

ORANJESTAD – Dat op Aruba de afgelopen drie maanden veel mensen zijn overleden als gevolg van corona, was voor veel mensen al duidelijk. De PanAmerican Health Organization (PAHO) heeft nu officieel vastgesteld dat Aruba hoog op de lijst staat van landen met relatief veel coronaslachtoffers.

Volgens PAHO gaat het niet goed met de bestrijding van de coronapandemie in het Caribische gebied. Hoewel de besmettingscijfers dalen, stijgt het aantal mensen dat overlijdt als gevolg van COVID-19 substantieel. 

In landen met 100 tot 400 inwoners, zoals Aruba, Bahama’s, Barbados, Grenada en St Lucia worden steeds minder mensen besmet, maar sterven veel meer besmette personen per 100.000 inwoners, dan in de meeste andere landen.

Volgens PAHO-directeur Carissa Etienne zijn in de Latijns Amerikaanse en Caribische regio 1,5 miljoen mensen besmet en zijn er 26.000 overleden. Dat is veel meer dan in andere regio’s in de wereld.

PAHO benadrukt het belang van vaccineren. Uit de Arubaanse cijfers blijkt dat de overgrote meerderheid van de overledenen niet was ingeënt. Van de gevaccineerde overledenen had tenminste een patiënt een onderliggende ziekte. 

Foto Caribische eilanden kaart – Wikivoyage

Deel dit artikel