Nieuws op Aruba

Personen die openstaande verkeersboetes niet kunnen betalen, gaan de gevangenis in

ORANJESTAD – Het Openbaar Ministerie (OM) start op 1 november met het executeren van vonnissen die betrekking hebben op verkeersboetes. Personen die voor verkeersovertredingen onherroepelijk zijn veroordeeld, maar de opgelegde boete niet willen of kunnen betalen, worden naar het KIA gebracht om hun vervangende hechtenis uit te zitten. Door het KIA zijn extra cellen klaargemaakt voor dit doel.

Functionarissen van Cuerpo Especial di Aruba zullen namens het OM dagelijks op pad gaan. Zij hebben een mobiel pinapparaat bij zich, zodat de veroordeelden alsnog hun geldboetes volledig kunnen betalen en zo voorkomen dat zij naar de gevangenis worden vervoerd. Een betalingsregeling treffen is op dat moment niet meer mogelijk.

Ook zijn er controle aan de grens. Reizigers met onbetaalde geldboetes worden door de grenspolitie staande gehouden voordat zij zullen worden toegestaan om verder te reizen. Ook de grenspolitie beschikt over een pinapparaat van het OM.

Deel dit artikel