Nieuws op Aruba

Preclearance krijgt modern jasje

ORANJESTAD – Aruba is in overleg met de US Customs and Border Protection (Douane- en grensbeschermingsdienst van de VS) en State Department (ministerie van Buitenlandse Zaken) over de US Pre-clearance op Aruba. Beide partijen willen het uit 1994 stammende verdrag moderniseren.

Pre-clearance betekent dat reizigers die naar de Verenigde Staten gaan, al voor vertrek op de Arubaanse luchthaven door de Amerikaanse autoriteiten worden gecontroleerd. Na aankomst op de plaats van bestemming, kunnen ze dan zo doorlopen. De Amerikaanse pre-clearance op de Queen Beatrix International Airport is erg belangrijk om de stabiliteit en groei van het toerisme op Aruba te behouden, aangezien het overgrote deel van het toerisme uit de VS komt.

Voorafgaand aan het overleggesprek hebben beide partijen uitgebreid gebrainstormd over onderwerpen als beveiliging, operationele aspecten en juridische invulling. De volgende stappen worden al voor het komende hoogseizoen genomen.

Deel dit artikel