Nieuws op Aruba

Regeringspartij wil geen bezuinigingen op de zorg

Foto – Statenlid Misha Raymond

ORANJESTAD – ,,Het kan niet zo zijn dat de bevolking meer moet gaan betalen voor de zorg en dan minder krijgt.” Dat zei Statenlid Misha Raymond (RAIZ) naar aanleiding van een protestbrief die bij het Parlement werd ingediend door vertegenwoordigers van de Vereniging van Fysiotherapeuten Aruba (AVF). 

AVF liet weten tegen verdere bezuinigingen op de zorg te zijn en vonden steun bij Raymond. De fractieleider van de kleinste regeringspartij stelde dat gezondheidszorg essentieel is, zeker nu de pandemie nog niet voorbij is. Verder is ze het eens met de stelling van AVF dat het werk van fysiotherapeuten mensen mobiel houdt en daarmee van onschatbare waarde is voor de kwaliteit van leven. 

Met haar stellingname maakt Raymond duidelijk dat haar partij geen heil ziet in de door Nederland afgedwongen bezuinigingen op de zorg van 60 miljoen florin per jaar. ,,Het welzijn van het volk staat voor ons centraal en goede zorg hoort daarbij.”

De regering heeft intussen kans gezien om 40 miljoen besparingen te bereiken op het zorgbudget, maar er zijn nog geen plannen bekend gemaakt voor de overige 20 miljoen florin. Als het aan RAIZ ligt, gaat dat in elk geval niet ten koste van de fysiotherapie. 

Deel dit artikel