Nieuws op Aruba

‘Regeringspartijen trekken alles naar zich toe’

Foto – MAS-fractieleider Marisol Lopez-Tromp

ORANJESTAD – MAS-fractieleider Marisol Lopez-Tromp is niet te spreken over de invulling van de vaste Statencommissies en de commissie Parlatino. Ze vindt het een kwalijke zaak dat de voorzitters en vicevoorzitters van deze commissies allemaal lid zijn van een van de coalitiepartijen MEP en RAIZ. 

De ervaren politica is het niet eens met Statenvoorzitter Edgard Vrolijk die verklaarde dat dit de normale gang van zaken is. ,,Vroeger was het anders”, aldus Lopez-Tromp. Ze verwijt de regeringspartijen alle macht naar zich toe te trekken. De voorzitters van de commissies bepalen immers de agenda en de gespreksonderwerpen. Het Statenlid is het zeer oneens met de gang van zaken en gaat kijken wat ze eraan kan doen.

Deel dit artikel