Nieuws op Aruba

Renovatie ziekenhuis anderhalf keer de begroting

ORANJESTAD – Als het nieuwe deel en het gerenoveerde stuk van het Horacio Oduber Hospital (HOH) aan het einde van 2022 worden opgeleverd, belopen de totale kosten ongeveer anderhalf keer het bedrag dat oorspronkelijk werd begroot. Dat meldde Edwin Roos, bestuurslid van Stichting Onroerend Goed Aruba (SOGA) in Noticiacla LIVE. SOGA is eigenaar van de ziekenhuisgebouwen.

Eerder sprak HOH-directeur Jacco Vroegop nog over een verdubbeling, maar volgens Roos valt het dus gunstiger uit. In oktober 2012 werden de verbouwingskosten ingeschat op 252 miljoen florin. Later werd het project uitgebreid met een nieuwe operatieafdeling en nog enkele zaken, voor een bedrag van 109 miljoen florin. De Staten van Aruba gingen destijds akkoord met de uitbreiding. Door onvoorziene extra kosten komt het totaalbedrag uit op 375 miljoen florin, zo heeft Roos berekend.

Hij is het overigens wel eens met de stelling van Vroegop dat nieuwbouw op een andere locatie voordeliger zou zijn uitgekomen. Roos legde uit dat de toenmalige regering niet alleen naar commerciële aspecten heeft gekeken, maar ook naar de sentimentele gevoelens van de bevolking om het uit 1972 stammende ziekenhuis in ere te herstellen, in plaats van af te breken.

Deel dit artikel