Nieuws op Aruba

Accion 21 roept op tot bezuinigingen

Accion 21 roept op tot bezuinigingen
Miguel Mansur | Foto Facebook

ORANJESTAD – Oppositiepartij Accion 21 vindt het hoog tijd worden dat de regering de kosten van overheidspersoneel en de zorgkosten naar beneden brengt. Partijleider Miguel Mansur vreest dat er anders geen liquiditeitssteun meer komt uit Nederland en het eiland in de problemen komt. 

Na het stilvallen van het toerisme in maart vorig jaar, is de economie dit jaar met 13,9 procent gestegen, na een terugval van 22,3 procent in 2020. Voor volgend jaar wordt een economische groei van 7,1 procent verwacht. 

Gezien de uitstekende vooruitzichten voor het toerisme, vindt Mansur het verbijsterend dat er nog steeds loonkostensubsidie wordt gegeven voor 7500 werknemers en dat nog eens 2700 personen Fase ontvangen, omdat ze zonder werk zitten. ,,De SVB heeft berekend dat vorig jaar 59 miljoen florin teveel is uitbetaald. Inmiddels is slechts 8 miljoen teruggevorderd”, aldus Mansur. Hij vreest dat Nederland de overige 51 miljoen aftrekt van de liquiditeitssteun.

Het Statenlid vindt ook dat de regering haast moet maken met de belastinghervormingen. ,,Daar wordt al veel te lang over gesproken. Het moet nu gewoon gebeuren.” Mansur stelt nadrukkelijk dat er bezuinigd moet worden en dat de regering de tekorten niet mag opvangen door belastingverhogingen. 

Deel dit artikel