Nieuws op Aruba

Ady Thijsen naar Europa

ORANJESTAD – Voormalig Statenvoorzitter Juan ‘Ady’ Thijsen (MEP) wordt per 1 januari de vertegenwoordiger voor Aruba bij de Europese Unie. Hij volgt Eddy Paris op, die deze functie de afgelopen jaren bekleedde. 

De regering bevestigde de benoeming, nadat de naam vorige week uitlekte. Volgens minister-president Evelyn Wever-Croes is de benoemingsprocedure nog niet afgerond en was daarom een officiële bekendmaking nog niet op zijn plaats.

Ze verklaarde dat Thijsen met twintig jaar ervaring in de politiek voldoende bagage heeft om de functie op een goede manier vorm te geven. Hoewel de benoeming van Paris van rechtswege eindigde bij het aantreden van Kabinet Wever-Croes II, is hem gevraagd aan te blijven tot het einde van het jaar.

Thijsen heeft momenteel zitting in het Parlement. Ricky Hoek is de persoon die als eerste in aanmerking komt om hem te vervangen.  

Deel dit artikel