Nieuws op Aruba

Bezetting bureaus van ministers blijvend laag

ORANJESTAD – Arubaanse ministers mogen maximaal 25 personen in dienst hebben op hun bureau. Kabinet Wever-Croes zet het beleid voort om de hoeveelheid personeel dat voor een minister werkt te beperken en stelt eisen aan de bekwaamheden. Dit moet de kwaliteit op de bureaus verhogen en kosten besparen.

Kabinet Wever Croes I begon al kort na haar aantreden in 2017 met beleid om een einde maken aan wat zij noemt ‘de verspilling van geld en nepotisme’. Ook voor de bewindslieden van Kabinet Wever-Croes II moeten zich aan deze regels houden. “Werk geven aan familie en vrienden wordt lastig door dit beleid”, aldus minister-president Evelyn Wever-Croes. “Ministers mogen alleen nog mensen aannemen die voldoende expertise hebben om het werk te doen en bereid zijn zich 24/7 in te zetten.”

Iedere minister moet gaan aangeven welke functies er beschikbaar zijn en welk salaris en functioneringsniveau daarbij hoort. Op dit moment mogen er op ieder ministerskantoor maximaal 25 personeelsleden werken. 

Deel dit artikel