Nieuws op Aruba

Boardwalk Hotel Aruba trots op speciale aandacht voor LHBTI-gasten

ORANJESTAD – Medewerkers van Boardwalk Boutique Hotel Aruba die te maken hebben met directe gastcommunicatie, hebben kortgeleden deelgenomen aan een Proud Hospitality-training. Deze training richt zich op communicatie met bezoekers en gasten in de LHBTI-gemeenschap en met name het aanspreken van gasten als individuen. Belangrijkste doel van de training is te leren geen aannames te doen op basis van aspecten van diversiteit en gender, en eventuele zorgen van gasten in de LHBTI-gemeenschap omtrent veiligheid en gastvrijheid weg te nemen.

Het trainingsprogramma werd in augustus 2021 gelanceerd als een online initiatief van Booking.com. Een selecte groep managers en medewerkers van Boardwalk heeft online deelgenomen aan het programma, als een van de allereerste hotels op Aruba. Op Coming Out Dag in oktober werd het LHBTI-gerichte programma gedeeld met een bredere vertegenwoordiging van het hotel team, inclusief personeel van de receptie, huishouding, gastrelaties en personeelszaken bij Boardwalk.

“De belangrijkste reden om ons hotelteam in te schrijven voor deze training en trainingsinitiatieven zoals deze volledig te omarmen, is ervoor te zorgen dat we een duidelijk signaal afgeven dat we gasten uit alle lagen van de bevolking en leeftijdsgroepen, culturele achtergronden en seksuele geaardheid van harte verwelkomen. Stellen op huwelijksreis, gezinnen, millennials, babyboomers en homoparen worden allemaal met evenveel gastvrijheid en respect behandeld. Dat hebben we altijd gedaan, maar door deel te nemen aan een training zoals Proud Hospitality kunnen we meer leren over de communicatie met onze LHBTI-gasten en hun behoeften en zorgen nog beter leren begrijpen”, legde hotelmanager Stephanie Rooijakkers uit.

Het trainingsprogramma Proud Hospitality behandelde onderwerpen als diversiteit in het genderspectrum, verschillen binnen de LHBTI-gemeenschap, inclusiviteit, misgendering, hokjesdenken en het doen van aannames. Daarnaast kregen medewerkers voorbeelden van do’s en don’ts en een praktische toolkit. 

Deel dit artikel