Nieuws op Aruba

Booster-vaccinaties gaan op volle kracht door

ORANJESTAD – Alle zestigplussers die hun boosterprik tegen corona nog niet hebben laten zetten, kunnen dat de komende weken laten doen bij de MFA-wijkcentra. De prikactie begint op 2 december.

Afgelopen weekend werd een speciale vacunathon voor zestigplussers georganiseerd. Zaterdag en zondag lieten 3240 personen een derde vaccin tegen Covid-19 zetten. Ook kwamen nog 33 mensen langs voor een eerste vaccinatie. 

Minister-president Evelyn Wever-Croes benadrukte dat vaccineren belangrijk is, omdat het vaccin bescherming biedt tegen ernstige ziekteverschijnselen bij besmetting. ,,Het vaccin kan voorkomen dat iemand heel ziek wordt en in het ziekenhuis belandt.”  De bewindsvrouw legde uit dat zestigplussers het callcenter voor een vaccinatieafspraak, 280-0101, kunnen bellen om een afspraak te maken voor een boosterprik. ,,Het is van belang dat ouderen zich zo snel mogelijk beschermen tegen de gevolgen van corona.” Ze benadrukte dat vaccineren niet verplicht is, maar de beste manier om het virus onder de duim te houden.

Deel dit artikel