Nieuws op Aruba

Boosterprik tegen corona binnenkort beschikbaar

ORANJESTAD – Ook op Aruba kunnen ouderen en zorgverleners binnenkort een derde coronavaccinatie krijgen. Mensen met gezondheidsproblemen kregen de afgelopen weken al een zogenaamd ‘boostershot’ toegediend. 

De minister van Volksgezondheid, Dangui Oduber, benadrukt dat Directie Volksgezondheid iedereen persoonlijk oproept. Dat gebeurt via de Aruba Health App, e-mail of telefonisch. Het is dus niet de bedoeling dat mensen op eigen initiatief naar een priklocatie gaan. De booster-vaccinatie wordt alleen gegeven bij Directie Volksgezondheid in het voormalige landslaboratorium.

Op dit moment is 62 procent van de bevolking volledig gevaccineerd. Nog eens vier procent heeft de eerste prik gehad. Onder de zestigplussers is 81 procent volledig gevaccineerd en nog eens drie procent half. Momenteel melden zich per week 270 personen voor hun eerste vaccinatie.

De overheid dringt er bij de bevolking op aan om zich via de Aruba Health App te registreren en zich te laten vaccineren. Minister Oduber roept jongeren op om oudere mensen te helpen bij de procedure.

Deel dit artikel