Aruba

Een auto huren voor een ideale vakantie op Aruba

Een auto huren voor een ideale vakantie op Aruba

Nog een paar weken en dan is het zover. Dan stap je in Schiphol op het vliegtuig om naar Aruba te vliegen. Een heerlijk vooruitzicht en je bent al druk bezig met de voorbereidingen. Je koffer heb je al zo goed als ingepakt, een nieuwe snorkelset ligt klaar en je vakantie-muzieklijst op Spotify wordt steeds langer. Ieder nummer waar een stealdrum in voorkomt, voeg je er meteen aan toe.

Jij bent klaar voor je vakantie en telt de dagen dat je aan het werk bent langzaam af. Terwijl jij dat doet, leggen wij je alvast een paar mooie hotspots voor op Aruba die je zeker niet wilt missen tijdens je vakantie. Heb je er bovendien al over nagedacht hoe het vervoer op het eiland er voor je uit gaat zien? Onderzoek de mogelijkheden en ga een auto huren die jou tijdens je vakantie van A naar B brengt.

De prachtige stranden van Aruba

Aruba is een tropisch eiland dat behoort tot de Nederlandse Antillen. Altijd aangename temperaturen terwijl je geniet van de hagelwitte stranden en de azuurblauwe zee. Het lijkt haast uit een film, maar die tropische stranden bestaan echt. En over niet al te lange tijd kun jij met je blote voeten door het witte zand lopen. Ga bijvoorbeeld naar de Eagle Beach aan de westkust van Aruba. Daar vind je gezellige tentjes die heerlijke gerechten en cocktails en waar je overdag en ’s avonds van een feestje kunt genieten. Of ga het water op met een kajak of een jetski die je kunt huren in een van de vele verhuurtenten op het strand. Als je van watersport houdt, dan kun je je hier echt uitleven. En heb je je eigen snorkelset meegenomen, dan is de Eagle Beach een mooie locatie om de onderwaterwereld eens te bekijken. Terwijl je op je gemak in het water zwemt, kun je de mooiste vissen en riffen onder je voorbij zien gaan. Vlakbij de Eagle Beach heb je de Natural Pool. Een rotsachtig gebied met vulkanisch gesteente waar je regelmatig wordt verrast door geiserachtige uitbarstingen van zout water. 

Geschiedenis en natuur

Voor een stukje geschiedenis op Aruba rijd je naar de ruïnes van Bushiribana en Balashi, waar bijzondere overblijfselen liggen van gebouwen uit de 19e eeuw. Het heeft enigszins een angstaanjagend beeld, maar is daarom heel indrukwekkend. Zelfs op een klaarlichte dag stralen de ruïnes iets onheilspellends uit en waan je je haast in een andere wereld. Een ander deel van Aruba dat je zeker niet wilt missen, is het Arikok National Park, een groot gebied waar je doorheen wandelt en bijzondere grotformaties en uitzichten wandelt. 

In Europa een auto huren?

Aruba is een bijzonder eiland waar je heerlijk kunt ontspannen, maar ook kunt genieten van prachtige natuur en een bijzonder stuk geschiedenis. En dat terwijl je eenvoudig een auto huurt, zodat je niet afhankelijk bent van andere vervoersmiddelen. Ook dichterbij huis kun je via EasyTerra zorgeloos een auto huren die je tijdens je vakantie gebruikt. Een auto huren Malaga maakt je trip door Spanje een stuk aangenamer wanneer je van tevoren een geschikte auto zoekt.

Deel dit artikel