Nieuws op Aruba

Erasmus+ subsidie voor mobiliteit en partnerschappen in het middelbaar beroepsonderwijs

ORANJESTAD – Het Bureau Europese Unie en Koninkrijksrelaties (BEUK) laat weten dat het Erasmus+ Programma van de Europese Unie, mogelijkheden biedt voor studenten en onderwijs-professionals ook binnen het Middelbaar Beroepsonderwijs.

De subsidies bieden door middel van subsidie kansen om met andere Europese instellingen contact te leggen, kennis en ideeën uit te wisselen, en met internationale organisaties en beleidsmakers samen te werken.

De Mobiliteitsprojecten geven onderwijsprofessionals en studenten de kans nieuwe kennis en vaardigheden op te doen in het buitenland. Partnerschappen dienen om het middelbare beroepsonderwijs te versterken, door middel van klein- en grootschalige samenwerkingen tussen instellingen en organisaties in andere landen. De thema’s inclusie, toekomst- georiënteerd, digitaal en groen staan daarbij centraal.  

Ter ondersteuning heeft de EU een Erasmus+ Programme Guide gepubliceerd, waarin de essentiële informatie over het programma en een lijst met mogelijkheden die het programma ondersteunen, wordt gegeven. 

Deel dit artikel