Nieuws op Aruba

FIFA biedt steun aan bij renovatie stadion

Archieffoto – stadion Guillermo Trinidad

ORANJESTAD – Er gloort licht aan de horizon voor stadion Guillermo Trinidad. Wereldvoetbalbond FIFA wil helpen om het stadion in Oranjestad weer geschikt te maken voor internationale wedstrijden.

Een delegatie van FIFA was deze week op Aruba om de kwestie te bespreken. Het stadion, met een grasmat van kunstgras, werd enkele jaren geleden afgekeurd voor internationale wedstrijden, waardoor het nationale elftal voor thuiswedstrijden moest uitwijken naar Curaçao of Florida. 

De FIFA vindt het belangrijk dat Aruba over een stadion beschikt dat voldoet aan alle vereisten en heeft hulp aangeboden bij de renovatie van stadion Guillermo Trinidad.

De volgende wedstrijd die het Arubaanse elftal ‘thuis’ moet spelen is in juni 2022, in het kader van de Nations League. De renovatie zou op tijd voor die wedstrijd afgerond kunnen zijn. Sportminister Endy Croes heeft toegezegd te zorgen dat de benodigde vergunningen snel worden afgegeven. 

Deel dit artikel