Nieuws op Aruba

Howell houdt onschuld vol

Archieffoto – NoticiaCla

ORANJESTAD – Oud-Statenlid Alan Howell houdt vol dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan fraude met publiek geld. Het Openbaar Ministerie (OM) meent echter voldoende bewijzen te hebben voor het tegenovergestelde en liet de man aanhouden.

Howell werd gisteren in het onderzoek Diamanté op het kantoor van de Landsrecherche aangehouden. Hij zal in verzekering blijven in verband met zijn verhoor. De man wordt verdacht van verduistering en valsheid in geschrifte. 

De zaak kwam ruim anderhalf jaar geleden aan het licht. Fractieleider Howell zou fondsen die aan de partij POR waren toebedeeld voor werkzaamheden ten behoeve van de fractie, in eigen zak hebben gestoken. Hij ontkende alles, maar de zaak werd hoog opgenomen door de toenmalige regering, waar POR deel van uitmaakte. Premier Evelyn Wever-Croes trok de stekker uit de coalitie en Justitieminister Andin Bikker, nam openlijk afstand van zijn partij.

Deel dit artikel