Onderwijs

Kinderboek ‘Papi tin kolibri’ op Aruba

Kinderboek 'Papi tin kolibri' op Aruba
Foto Biblioteca Nacional Aruba

ORANJESTAD – In het kader van het Kinderboekenfestival dat deze week plaatsvindt, presenteerde auteur Denise de Jongh-Rekwest uit Bonaire haar nieuwste publicatie “Papi tin kolibri” aan de Nationale Bibliotheek van Aruba. 

De Jongh heeft meerdere malen deelgenomen aan het Kinderboekenfestival op Aruba. Dit jaar bracht ze een voorraad boeken “Papi tin Kolibri” mee om te delen met scholieren.‘Papi tin kolibrí’ is een boek dat de kinderen kennis laat maken met het werk van genezers en om dit vak levend te houden. Het boek legt de nadruk op de individuen die genezende krachten hebben en die alleen natuurlijke medicijnen gebruiken: genezers. ‘Papi tin kolibrí’ werd geïllustreerd door Timothy Lampe.

Denise de Jongh-Rekwest heeft veel kinderboeken geschreven, zoals: ‘Bin, bin, sigui mi submarin’ en een serie kinderboeken over protocollen; “Etikèt i krokèt di Kaylee”, “Kaylee ta haña klòmp” en “Kaylee, reina di karnaval”. Deze boeken zijn zowel in het Nederlands als in het Papiaments verkrijgbaar.  

De Jongh-Rekwest bracht nog een kinderboek mee, getiteld ‘Koko Lep i Koko Lap tin bon manera’. Dit boek, bedoeld voor kinderen tot vier jaar, laat hen kennismaken met etiquette en leert ze hoe ze zich goed moeten gedragen. Dit boek is geïllustreerd door Kaylee de Jongh en Giselle Rhuggenaath.

Deel dit artikel