Nieuws op Aruba

Nieuw boek van Tanchi Esme

ORANJESTAD – Vandaag begint het Kinderboekenfestival op Aruba. De opening van het Kinderboekenfestival is om 19.00 uur live op TeleAruba te zien. In de aanloop naar het leesfeest heeft Esmeralda Tromp, bij de kinderen beter bekend als Tanchi Esme, haar nieuwste boek gepresenteerd.

De lancering van “Buchi Penchi Malo” vond plaats op basisschool Colegio Ora Ubao, in aanwezigheid van minister-president Evelyn Wever-Croes, minister van Financiën en Cultuur Xiomara Maduro en de minister van Onderwijs en Sport Endy Croes. 

Tanchi Esme vermaakt en onderwijst de kinderen al meer dan 25 jaar met haar kinderradioprogramma Mundo Infantil.

Buchi Penchi Malo is een verhaal dat ingaat op het belang om niet aan negatieve dingen te denken en geen slechte dingen te doen, het belang om langetermijndoelen in het leven te stellen. Het boek bevat veel levenslessen, zoals vergeving, genegenheid tonen en de keuze om op de goede pad te blijven. 

De premier vraagt alle ouders, tantes, ooms, oma’s en opa’s om de waarde van lezen door te geven aan de kinderen.: “Dit zal hen helpen om vertrouwen te krijgen en hun horizon te verbreden. Het thema van deze week is ‘Wees wat je wilt zijn’. Elk kind kan worden wat het wil. Dit is een zeer krachtige boodschap die we onze kinderen moeten leren. Wat ze in hun hoofd en hart hebben, kunnen ze bereiken.”

Deel dit artikel