Nieuws op Aruba

Onderzoek naar aanpak coronapandemie

ORANJESTAD – De Algemene Rekenkamer Aruba (ARA) onderzoekt de manier waarop Aruba omgaat met de coronapandemie.  Het onderzoek vindt plaats in het kader van de Sustainable Development Goals (SDGs), en dan met name het derde doel dat zich richt op gezondheid en welzijn. ARA bekijkt hoe sterk het Arubaanse gezondheidssysteem is en hoe sterk het land vóór de pandemie was.

De regering laat in een reactie aan Antilliaans Dagblad weten dat het onderzoek van ARA op het goede moment komt, omdat op die manier wordt vastgelegd hoe het op Aruba gaat. ,,Ons land kan fungeren als een showcase en een voorbeeld zijn voor andere landen in de regio, die in dezelfde situatie zitten”, vindt minister-president Evelyn Wever-Croes. Volgens haar heeft Aruba een belangrijke rol gespeeld tijdens Covid. ,,Ons land was een inspiratie voor andere landen, zowel in de regio als buiten de regio. We waren in staat om snel te reageren en namen vanaf de start van de crisis beslissingen.”

Het derde doel van de SDG’s is een doel waar Aruba volledig achter staat. ,,We hebben nog acht jaar en een maand om deze SDG’s te halen. Het onderzoek van ARA is zeer op zijn plaats om te weten waar Aruba op dit moment staat”, aldus de premier. ,,Dit is ook een goed moment om stil te staan bij wat er gebeurd is en om te evalueren wat we anders of beter hadden kunnen doen. We kunnen Aruba naar voren schuiven. Aruba is afhankelijk van het toerisme en we zijn afhankelijk van onze volksgezondheid. Waar we de betrokkenen de eer kunnen geven om te laten zien hoe sterk we zijn, zullen we dat doen.”

Deel dit artikel