Nieuws op Aruba

Programma “Aruba wil werken”

ORANJESTAD – De regering van Aruba heeft aangekondigd dat november 2021 de laatste maand is dat FASE wordt uitgekeerd aan personen die door de pandemie hun baan hebben verloren. Via het programma ‘Aruba wil werken’, worden de mensen die er nog niet in geslaagd zijn een nieuwe baan te vinden, daarbij geholpen.

FASE begon in april 2020 en hielp 10777 personen in de eerste maand voor een totaalbedrag van 10.254.386 miljoen florin. In oktober 2021, negentien maanden na de start van FASE, zijn er nog steeds meer dan 2000 personen die afhankelijk zijn van FASE.

De economie van Aruba is aan het herstellen en veel bedrijven zoeken personeel. De minister van Arbeid, Glenbert Croes, zei dat de beschikbare banen misschien niet echt droombanen zijn, maar wel kunnen dienen als springplank naar betere banen.

Reden voor de minister om het programma ‘Aruba wil werken’ te starten. Dit programma biedt een verscheidenheid aan omscholing aan via “Enseñansa pa Empleo”.

Deel dit artikel