Nieuws op Aruba

Zestien jaar cel geëist wegens moord

ORANJESTAD – Het Openbaar Ministerie eist tegen P.G.B. zestien jaar gevangenisstraf wegens moord. De officier van Justitie acht bewezen dat de jongeman op 12 april van dit jaar de twintigjarige Richie Henao Tavarez heeft doodgeschoten.

Getuigen vertelden dat ze op die avond een zwarte auto langs het huis Brazil 43B zagen rijden en dat er toen een schot werd gelost. Het slachtoffer, dat nietsvermoedend op de porch voor zijn huis zat, werd dodelijk getroffen. 

Uit de rechtszaak blijkt dat B., die Tavarez al vanaf zijn kindertijd kende, zich door hem bedreigd voelde. Tavarez zou hem namelijk ervan verdenken iets met zijn echtgenote Liz te hebben. Die jaloezie zou onterecht zijn en ontstaan door het drugsgebruik van Tavarez, die daar waandenkbeelden van kreeg. 

De rechter doet op 2 december uitspraak. 

Deel dit artikel