Nieuws op Aruba

Air Canada stopt met vluchten naar Aruba

Foto: NoticiaCla

ORANJESTAD – Luchtvaartmaatschappij Air Canada vliegt voorlopig niet op Aruba. Volgens de directie zijn de vluchten niet rendabel omdat veel reizigers hun vlucht afzeggen. Reden daarvoor zijn de oplopende coronabesmettingen op het eiland.

Volgens de laatste statistieken telt Aruba momenteel meer dan 3000 coronabesmettingen. Minister Dangui Oduber van Toerisme en Volksgezondheid heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over de situatie en de bevolking opgeroepen er alles aan te doen om verdere besmettingen te voorkomen. Hij vreest dat het toerisme weer zware klappen te verduren krijgt, net nu het huidige hoogseizoen vrijwel volledig herstel laat zien.

Volgens Oduber is het met de toegenomen aantal gevallen een kwestie van dagen, misschien zelfs van uren, voordat de CDC Aruba zal rangschikken als code rood (hoog risico) in hun reisadvies. ,,We hebben al te maken met een paar honderd annuleringen en de bezettingsgraad van luchtvaartmaatschappijen is gedaald van 75 naar 60 procent, wat een zeer sterke daling is. Als we het aantal actieve gevallen niet verminderen, komt ons hoogseizoen in ernstige problemen.”

Deel dit artikel