Nieuws op Aruba

Alternatieve route naar teststraat

ORANJESTAD – Het Horacio Oduber Hospital (HOH) heeft samen met Directie Openbare Werken en de politie een alternatieve route uitgestippeld voor de mensen die bij de teststraat van het HOH een coronatest willen laten doen. De straten rond het ziekenhuis stonden de afgelopen dagen vol met duizenden wachtenden. De wachttijd liep op tot enkele uren en de wegen in de omgeving raakten verstopt door de autorij.

Het HOH constateerde dat het voor de reguliere patiënten, ambulances, het personeel en de bezoekers vrijwel onmogelijk was om het ziekenhuis te bereiken. Daarom zijn er maatregelen genomen. Mensen die zich willen laten testen kunnen dat alleen doen op afspraak. Die afspraak moeten ze via hun huisarts aanvragen. Het is niet de bedoeling dat mensen zich laten testen zonder dat ze symptomen hebben. Bij het testcentrum worden de auto’s met borden en door verkeersregelaars in de juiste richting gedirigeerd.

Deel dit artikel