Nieuws op Aruba

Amnesty International en VluchtelingenWerk op werkbezoek naar Curaçao en Aruba

ORANJESTAD – Amnesty International en Vluchtelingenwerk bezoeken volgende week Curaçao en Aruba. Zij voeren dan gesprekken met de autoriteiten, Venezolanen en activisten naar aanleiding van hun recente rapport over mensenrechtenschendingen op de eilanden.

Uit dit rapport bleek onder meer dat gevluchte Venezolanen, onder wie kinderen, geen bescherming krijgen in Curaçao en dat ze standaard onder onmenselijke omstandigheden worden opgesloten. 

Nog geen reactie 

Tot nu toe hebben Amnesty International en Vluchtelingenwerk nog geen reactie van de Curaçaose autoriteiten gekregen op het rapport. De organisaties willen graag het gesprek met hen aangaan om samen te kijken hoe de behandeling van gevluchte Venezolanen meer in lijn kan worden gebracht met mensenrechtenstandaarden. In dezelfde week zal naar verwachting staatssecretaris Knops een schriftelijke reactie geven op het rapport. 


Deel dit artikel