Nieuws op Aruba

Bonden stellen ultimatum

Foto – NoticiaCla

ORANJESTAD – De dertien vakbonden die eerder deze week actievoerden, eisen uiterlijk vanmiddag om 12.00 uur een reactie van de regering. Komt er geen antwoord, dan komen er nieuwe acties.

De bonden eisen dat er een einde komt aan de inhouding van 12,6 procent op de salarissen van ambtenaren en gelijkgestelden. Ze geven ook aan niet te willen dat de regering onderhandelt met de vier vakbonden die zich tot nu toe niet hebben verbonden aan de acties. 

De regering heeft de hulp van landsbemiddelaar Anselmo Pontilius ingeroepen om hen bij te staan in het conflict. Het probleem is dat de regering niet ziet hoe ze de korting op de salarissen kan beëindigen zonder dat de liquiditeitssteun vanuit Nederland in gevaar komt. 

Deel dit artikel