Nieuws op Aruba

Colombia sluit grenzen voor ongevaccineerden

ORANJESTAD – De Algemene Ziektekostenverzekering AZV waarschuwt de verzekerden dat Colombia alleen nog reizigers toelaat die volledig zijn gevaccineerd tegen corona. Niet of onvolledig gevaccineerden komen het land niet meer in, wat tot problemen kan leiden bij medische uitzendingen. 

Volgens de AZV heeft de Colombiaanse regering besloten alleen nog maar buitenlanders toe te laten die volledig zijn gevaccineerd, of een vaccinatie hebben gehad en een negatieve coronatest kunnen laten zien. De vaccinaties moeten langer dan twee weken voorafgaand aan de reis zijn gezet.

Omdat het regelmatig voorkomt dat patiënten op Aruba niet de noodzakelijke zorg kunnen krijgen en dan naar ziekenhuizen in Colombia worden overgebracht, lopen ongevaccineerde mensen dus het risico dat ze bij een medisch noodgeval verstoken blijven van zorg.

Deel dit artikel