Nieuws op Aruba

Drie keer zoveel nieuwe besmettingen op één dag in Aruba

Op Aruba is het aantal positief geteste mensen vandaag fors gestegen. In één dag kwamen er een record aantal van 439 nieuwe besmettingen bij. Drie keer zoveel als zondag. Het aantal actieve cases, mensen die in isolatie zitten steeg daarmee van 1105 naar 1506. 38 mensen mochten hun isolatie beëindigen.

In verband met de forse toename is er morgenochtend een persconferentie, waarin nieuwe of strengere maatregelen aangekondigd zullen worden, zoals wellicht een eerdere sluiting van niet-noodzakelijke winkels of een beperking op het aantal mensen dat mag samenzijn in de publieke ruimte.

De druk op de zorg is nog niet zorgwekkend. Er liggen zes patiënten in het ziekenhuis in Oranjestad met een covid19-infectie. De Intensive Care heeft geen coronacases opgenomen.

Curaçao

Ook op Curaçao steeg het aantal positieve testuitslagen fors, 399 mensen moesten na hun uitslag in isolatie. Dat is het dubbele van het aantal dat gisteren besmet raakte. Ruim 3000 mensen kwamen voor een test. Het aantal actieve besmettingen stijgt naar 1859.

In het CMC kwam er één patiënt bij. Daar liggen nu twaalf coronapatiënten, van wie zeven op de IC, een meer dan gisteren.

Ondanks de sterke stijging van besmette mensen verwacht premier Gilmar Pisas geen aanscherping van de coronamaatregelen tot aan de jaarwisseling. De druk op het ziekenhuis is volgens hem leidend in de overweging om nieuwe maatregelen te nemen. Tot nu toe is de druk niet hoger dan afgelopen weken het geval is.


Deel dit artikel