Nieuws op Aruba

Intrekken salariskorting niet mogelijk

ORANJESTAD – Nu de liquiditeitssteun vanuit Nederland vooralsnog niet komt, kan Aruba niet ingaan op de eis van de ambtenaren en gelijkgestelden om de korting op de salarissen van 12,6 procent in te trekken. ,,Dat gaan we niet doen”, zegt premier Evelyn Wever-Croes (MEP).

De Rijksministerraad (RMR) besloot vrijdag tot het uitstellen van de beslissing over verdere liquiditeitssteun tot de volgende vergadering. Dit betekent dat de financiële ruimt van het Land Aruba beperkt is. Volgens Wever-Croes heeft Nederland besloten om de 12,6 procent salariskorting als voorwaarde te blijven zien om Aruba financiële hulp te geven.

,,Daarmee is er geen ruimte om de 12,6 procent ongedaan te maken en salarissen volledig uit te betalen”, zei de premier. De regering kan dan ook niet voldoen aan deze eis van de vakbonden, die maandag en donderdag staakten om hun eis kracht bij te zetten.

De vakbonden hebben besloten om begin volgend jaar opnieuw actie te voeren. 

Deel dit artikel