Nieuws op Aruba

Marine doneert materiaal voor herstel visserijpier

ORANJESTAD – Het werk aan de visserijpier bij Barcadera kan worden afgemaakt. De benodigde materialen zijn gedoneerd door de Koninklijke Marine.

De pier verkeert al tijden in erbarmelijke staat, waardoor de vissers die ervan gebruik maken, hun werk nauwelijks kunnen doen. De directie die erover gaat, Santa Rosa, beschikt niet over de middelen voor renovatie. Mark Solognier en Bob Kelly van de Kustwacht schoten te hulp. Omdat de Marine zelf de eigen pier aan het renoveren is, was het mogelijk om materiaal ter beschikking te stellen, zodat de opknapbeurt kan worden uitgevoerd. Ook regelt de Marine dat er lampen op zonne-energie worden geplaatst. 

Gouverneur Alfonso Boekhoudt is nauw betrokken bij het project. Hij laat zich dagelijks informeren over de vorderingen. Daarom krijgt de pier de naam “Pier di Gobernador” (“Pier van de Gouverneur”). De Gouverneur en zijn familie maken geregeld gebruik van de pier.

Deel dit artikel