Nieuws op Aruba

Nieuwe regels voor reizigers

Foto – Queen Beatrix International Airport

ORANJESTAD – Toeristen die naar Aruba reizen vanuit een land met een hoog risico, moeten vanaf 27 december rekening houden met aangescherpte regels. Ze moeten van tevoren een PCR-test laten doen en mogen alleen bij een negatief testresultaat op reis. Er is geen testmogelijkheid meer voor deze groep bij aankomst op het eiland. 

Voor ingezetenen geldt een negatief reisadvies naar risicolanden. Daarnaast wordt aangeraden om alleen op reis te gaan als men volledig is gevaccineerd. Na terugkomst op Aruba moet een negatieve coronatest worden overlegd of wordt de reiziger bij aankomst op Luchthaven Reina Beatrix getest. Voor de zekerheid dienen reizigers zich drie dagen na aankomst nogmaals te laten testen. Dat kan met een zelftest.

Deel dit artikel