Nieuws op Aruba

Reconstructie in zaak Castro

ORANJESTAD – Elf jaar na de moord op jarige televisiepresentator John Anthony ‘Poentje’ Castro, is het onderzoek in volle gang. Gisteren werd een reconstructie gehouden, met steun van Nederlandse rechercheurs. Eerder dit jaar werden twee verdachten aangehouden, die binnenkort voor de rechter moeten verschijnen.

De 47-jarige Castro werd op donderdagochtend 23 december 2010 dood aangetroffen bij zijn huis. De politie ging uit van moord, omdat bij de autopsie bleek dat hij door twee kogels om het leven was gekomen. Dat gebeurde vermoedelijk rond 23.00 uur op 22 december. 

Castro was bekend op Aruba en de Antillen als talkshowhost. Hij kreeg begin 2008 ook bekendheid in Nederland toen hij Patrick van der Eem interviewde. Van der Eem had kort daarvoor Joran van der Sloot voor een verborgen camera van misdaadjournalist Peter R. De Vries laten praten over de dood van Natalee Holloway.

Naast het lichaam van Castro werd de mobiele telefoon van het slachtoffer gevonden. Op de tuinmuur zaten bloedsporen en verderop in de straat werden een spijkerbroek en een blauw t-shirt gevonden met bloed erop. Voor het technisch onderzoek werd het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) ingeschakeld. Door allerlei omstandigheden duurde het echter tien jaar voordat er schot in het onderzoek kwam.

Deel dit artikel