Nieuws op Aruba

Testresultaten rechtstreeks naar vliegmaatschappijen

ORANJESTAD – Er wordt gewerkt aan een systeem om de coronatestresultaten van passagiers die van de Verenigde Staten of Canada naar Aruba vliegen, eenvoudiger te controleren. De bedoeling is dat de laboratoria die de PCR-tests afnemen de resultaten rechtstreeks doorgeven aan de luchtvaartmaatschappijen.

Minister Dangui Oduber van Toerisme en Volksgezondheid heeft afspraken gemaakt met een Amerikaans IT-bedrijf, SITA, voor een proefproject. Het idee is om de verplichte PCR-test sneller te kunnen controleren, waardoor de passagiers makkelijker kunnen reizen. 

De informatie wordt ook doorgesluisd naar Directie Volksgezondheid op Aruba. De autoriteiten weten daardoor al voordat de vliegtuigen aankomen dat alle passagiers een negatieve testuitslag hebben en Aruba binnen mogen. Momenteel kost het veel tijd om alle documenten te controleren en moeten toeristen vaak lang wachten voordat ze naar hun vakantieverblijf kunnen. Het nieuwe systeem zou voor snelle doorstroming moeten zorgen.

Deel dit artikel