Nieuws op Aruba

Vaccineren moet om de vrijheid terug te krijgen

ORANJESTAD – De minister van Volksgezondheid en Toerisme, Dangui Oduber, blijft de bevolking oproepen om zich te laten vaccineren. Volgens hem is dat de enige manier om de vrijheid weer terug te krijgen.

Enkele weken geleden kregen vijftigplussers de kans om een boosterprik tegen corona te laten zetten. Inmiddels hebben 12.525 daarvan gebruik gemaakt. De regering krijgt veel vragen van mensen die niet begrijpen waarom de maatregelen niet worden opgeheven, terwijl een groot deel van de bevolking is ingeënt.

Minister Oduber verduidelijkte dat het doel van de overheid is om de maatregelen zo snel mogelijk te beëindigen. ,,We willen niet weer een lock-down of een avondklok. Momenteel maken we weer een moeilijke periode door, met heel veel besmettingen. We zoeken steeds naar de optimale balans tussen gezondheid en de economie. Daarom moesten we de maatregelen aanscherpen.” De bewindsman betreurt dat de vaccinatiegraad nog niet de beoogde 85 tot negentig procent heeft bereikt en roept iedereen die nog niet gevaccineerd of geboosterd is, een prik te gaan halen. De vaccinatiegraad is op dit moment 62 procent. 

Deel dit artikel